Supply Chain Ltd
Тренировъчна школа Производство - Производствен мениджмънт в динамична среда
396.00 лв. с ДДС
до 09-03-2018

Тренировъчна школа Производство - Производствен мениджмънт в динамична среда


16-03-2018 до 16-03-2018 10.00 - 17.00

+359886277735
Моля, споменете Seminari365.com!

Лектори: инж. Владислав Великов

Модул II от Тренировъчна школа Ефективно производство и реинженеринг

 

Теми:

Идентифициране на заплахите в производствената система. Анализ на реалността. Управление на процесите в производството. Намиране на ежедневните симптоми, които пречат да постигаме целта си. Методи за анализ на производствената дейност. Създаване на визуален контрол в завода. Табла с информация от ежедневните дейности в завода. Изолиране на маловажните проблеми и фокусиране върху основния проблем. Подобряване на оперативния мениджмънт. Бързо справяне с проблемите.

 

Подробна програма:

  1. Дефиниране на проблемите, с които се сблъскваме всеки ден. Как да сформираме екип за намиране на проблемите. Как да правим разлика между проблеми, на които можем да влияем и на които не може? Какво наричаме нежелан ефект? Ефекта за кого е нежелан? Разпознаване на симптомите, които са в нашата система и кои са извън. Върху кои симптоми можем да влияем и върху кои не можем?
  2. Методи за анализ – 5-те Защо, Дърво на настоящата реалност, Ишикава, Парето и др. Идентифициране на основният проблем, който предизвиква около 70% от всички симптоми. Кои методи за анализ да използваме при ежедневните проблеми? Каква документация трябва да подготвим? Кой от методите за какво се използва?
  3. Каква е целта на анализа? Създаване на причинно-следствени връзки между обектите. Кога да използваме 5-те Защо и кога Дърво на настоящата реалност? Какво е анализ на първопричините? Стъпки за създаване на анализа. Какво правим, когато в основата лежи конфликт?
  4. Кои измерители са наистина важни? Каква информация да разположим на таблата в завода? Определяне на отговорници за попълването на данните за таблиците и графиките. Как да следим качеството, закъснели поръчки, аварии, отсъстващи хора и др. Как да провеждаме оперативки и кога? Документация.
  5. Върху кои проблеми трябва да се фокусираме веднага? Тест за валидност. Какви причинно-следствени връзки да използваме? Как се четат причинно-следствените връзки?
  6. Повишаване на ежедневния контрол. Как се разпределя времето на мениджъра? Кой какво прави? Как го прави? Защо го прави? Как да го прави по-добре? Групи за подобряване на работата. Пилотни проекти. Отчитане на резултатите преди и след проекта.

 

В края на обучението всеки курсист ще има домашна работа, която трябва да предаде по имейл в рамките на една седмица. На база домашната работа следват индивидуални препоръки.

Пълните учебни програми, компетенции, теми, цени и график на обученията от всички тренировъчни школи можете да видите тук: http://supplychain.bg/obuchenija-2/

Ако имате някакви въпроси по темите или организацията, моля пишете ни на имейл office@supplychain.bg или ни се обадете на телефон 0886277735.

Срокът за записване е до 5 работни дни преди датата на обучението.

Цената e 330 лв без ДДС и включва обучението и кафе паузи.

Издаваме удостоверение за завършен курс.

Адрес: София
comments powered by Disqus